Četvrtina žena starijih od 35 bez seksa

Istraživanje koje je sproveo britanski tv kanal "Skaj" pokazalo da svaka četvrta žena starija od 35 godina uopšte ne konzumira seks.

Istraživanje koje je sproveo britanski tv kanal "Skaj" pokazalo da svaka četvrta žena starija od 35 godina uopšte ne konzumira seks. Ovo se odnosi kako na samice, tako i na razvedene ali i udate žene.

Psihoterapeutkinja Suzan Kvilijam kaže da je podatak o seksualnoj apstinenciji iznad 35. godine nimalo ne iznenađuje: "Više me šokirao podatak da 75 % ispitanica još uvijek ima redovan seks. Jer, žene u tim godinama često su u dugim vezama, a kad se tome pridodaju deca i pritisci modernog načina života, ali i očekivanja od nje u krevetu koja su velika, posledica je gubitak volje za seksom."

Psihološkinja Tanja Jurin za Večernji list kaže da svaki oblik anksioznosti vodi smanjenju seksualne želje i dodaje: "Ne postoji formula za seksualnu dinamiku. Postoje ljudi kojima je i jedan seks godišnje zadovoljavajuće stanje, kojima to ni najmanje ne smeta jer im ne narušava partnerski odnos jer mogu imati kvalitetnu vezu bez obzira na nestanak snažne seksualne privlačnosti".

No, ako to nije slučaj partneri bi trebalo da  imaju na umu da na seksualnosti treba raditi kao i na bilo kojem drugom segmentu partnerskih odnosa. Kao što su ulagali napor da veza preraste u brak i da se nadogradi rođenjem deteta, isti napor valja uložiti i u povratak strasti u postelju.

  • pawlle

    25.05.2010 16:59
    steta za zene!!!!!!!!
  • Lalla

    21.05.2010 13:48
    Mislim da je toga puno vise
    Stari dobri Frojd kaze;
    Da ona muska stvar ne trpi brigu i nervozu!!!
    A u Srbiji vecina se jedi i nervira sto nema,a onaj manji broj sto ima,odnosno...
    Pa sracunaj dva plus dva i dva i to i je to...
    A kako ja vidim bice toga,da nece,jos vise!!!
    Vozi Misko!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.