Seks na prvom sastanku: da ili ne?

Kada je pravo vreme za prvi seks sa novim partnerom? Posle sedam, deset, mesec dana ili je potpuno u redu uskočiti u krevet već na prvom sastanku?
Kada je pravo vreme za prvi seks sa novim partnerom? Posle sedam, deset, mesec dana ili je potpuno u redu uskočiti u krevet već na prvom sastanku?

Kada odu na prvi sastanak, neki muškarci će razmišljati o tome da li je devojka prava za njih, da li bi između njih mogla da se razvije ljubav, ali ima i onih kojima će se u glavi motati samo jedno pitanje: "Hoće li mi se posrećiti večeras?"

Mnogima se, izgleda, "posreći". Istraživanja sprovedena na Univerzitetu Teksas pokazala su da čak 20 odsto mladih muškaraca u Americi ima seks na prvom sastanku.

"Međutim, statistika je pokazala i da su tih 20 odsto muškaraca manje obrazovani i da smatraju sebe privlačnijima od prosečnog momka starog između 18 i 23 godine", tvrdi profesor sociologije Mark Regnerus.

Jednostavnije rečeno, nakon sprovedene studije, istraživači su došli do zaključka da manje inteligentni i pomalo arogantni muškarci daju prednost seksu na prvom sastanku u odnosu na ozbiljnu vezu.

Prema ovom istraživanju, ima i onih muškaraca koji misle da je "akcija" na prvom sastanku prečica na putu da osvoje devojku i sa njom nastave vezu. Međutim, profesor psihologije Dejvid Bas tvrdi da što je muškarac imao više seksualnih partnerki, to su veće šanse da će neka devojka prestati da ga zanima nakon prvog odnosa.

Ipak mnogi o seksu na prvom sastanku govore kao o zabavi i tvrde da će se jednog dana "skrasiti". Naučnici smatraju da su muškarci koji uglavnom imaju seks sa devojkom na prvom sastanku, skloniji tome da u nekoj budućoj, ozbiljnoj vezi, varaju.

"Nažalost, neka istraživanja su pokazala da modeli ponašanja koje usvojimo u mladosti i posledice koje to ponašanje sa sobom nosi, ne mogu samo da se 'isključe' kada neko odluči da je vreme za ozbiljnu vezu", rekao je za psiholog Din Bazbi. "Svaka veza u kojoj smo, kakva god da je ona, utiče na naše ponašanje u nekoj budućoj vezi i to je veoma teško promeniti."

Kako bi opravdali brzo odlaženje u krevet, mnogi će reći da na taj način proveravaju da li između njih ima "hemije", pre nego što odluče kako i šta dalje. Kada bi ovo bilo tačno, to bi značilo da parovi koji nisu imali seks na prvom sastanku, imaju kraće i ne tako srećne ljubavne veze.

Ipak, u studiji sprovedenoj na više od 2.000 parova, pokazalo se da oni među kojima je postojala seksualna privlačnost na samom početku veze nisu bili u dužim vezama od onih parova kod kojih te privlačnosti nije bilo.

"Dobar seks imaju mnogi parovi, ali emocije, bliskost i vođenje ljubavi koje parove čini intimnim, mnogo je teže dostići", objasnio je profesor Bazbi rezultate ove studije.

  • Blue

    30.10.2013 09:44
    može, hvala :)
  • 30.10.2013 09:44
    @Devica Marija - @Anonimus - @Devica Marija
    Tebe vidim jeste,cim se nastavljas
  • Devica Marija

    30.10.2013 07:35
    @Anonimus - @Devica Marija
    Ocito te nije potreslo! :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.