Kondom protiv silovanja

Jedna južnoafrička lekarka patentirala je novi kondom za žene, osmišljen da na najbolniji mogući način spreči silovanje.
Jedna južnoafrička lekarka patentirala je novi kondom za žene, osmišljen da na najbolniji mogući način spreči silovanje.

Dr Sone Ehlers osmislila je "Rape-axe", napravu sa oštrim kukicama koje se kače za muškarčev penis tokom penetracije. Prema njenim rečima, u pitanju je ozbiljan bol, a kondom može da ukloni samo lekar.

"To stvarno boli. Napadač ne može da mokri niti hoda kad se ovo zakači, a ako pokuša da sam skine napravu, ona će se još jače stisnuti oko njegovog penisa", objasnila je doktorka koja je za pravljenje ovog izuma bila motivisana zabrinjavajuće visokom stopom silovanja u Južnoafričkoj Republici, pri čemu je oko 16% stanovništva zaraženo virusom HIV-a. Dr Ehlers će zato tokom Svetskog prvenstva u fudbalu podeliti oko 30 hiljada kondoma protiv silovanja.

Međutim, ovaj izum nije naišao na opšte odobravanje, prenosi "NY Daily News". Neki su optužili doktorku da je osmislila pojas nevinosti novog doba.

"Ne samo da žrtvama pruža lažan osećaj sigurnosti, već može izazvati psihičku traumu", rekla je Viktorija Kaja iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u Ugandi. Na ove optužbe, dr Sonet Ehlers odgovara da je "Rape-axe" potpuno proveren proizvod, koji su odobrili inženjeri, ginekolozi i psiholozi.
  • sasa

    24.06.2010 21:33
    cao
    kada bi na primer za silovatelja bila kazna odsecanje one stvari ili da ga vezu za voz i vuku 10km..nemora vise!!silovatelja nebi ni bilo
  • Srbija 2010

    22.06.2010 18:56
    strašno
    Da su elementarno obrazovani po pitanju kontracepcije i zaštite od SPB znali bi za običan ženski kondom, pa bi im ovaj bio sasvim jasan, ovako izofiraše se najstrašnije.
  • 22.06.2010 18:53
    Sonjice, ženska anatomija je za neke nedokučiva misterija :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.