Muškarci više pate posle raskida

Nova studija, objavljena u časopisu "Journal of Health and Social Behavior" pokazala je da su muškarci mnogo osetljiviji nego što žene pretpostavljaju.
Nova studija, objavljena u časopisu "Journal of Health and Social Behavior" pokazala je da su muškarci mnogo osetljiviji nego što žene pretpostavljaju. Istraživanje je obuhvatilo 1,611 ispitanih žena i muškaraca, starih između 18 i 23 godine, koji nikada nisu bili u braku.

Istraživači su otkrili da, kao što se i pretpostavljalo, žene nakon raskida postaju depresivnije. Međutim, muškarci prođu kroz različite stepene patnje.

Vođa istraživanja, sociolog dr. Robin Simons sa "Wake Forest" univerziteta kaže da je i sama iznenađena rezultatom. Poznato je da su kod starijih parova oba pola prolazila kroz stres kada dođe do teških trenutaka. Ali mlađi muškarci su drugačiji, kaže doktorka Simons, jer imaju "tanju kožu".

"Današnji momci su osetljivi u vezama. Tenzija i sukobi su štetniji po njih nego po žene", kaže Simonsova. Ona kaže da nakon raskida muškarci neće priznati da su depresivni, već će povećani nivo stresa pokazati tako što će preterivati sa porocima.

Dr. Simons takođe navodi da su žene postale emocinalno snažnije nego ranije, i to objašnjava ženskim prijateljstvima. Naime, muškarcima je glavni izvor intime upravo partnerka, a kada se ta veza prekine oni ostaju bez podrške. Sa druge strane, žene imaju jake veze sa svojim prijateljicama, što je značajna "mreža za spasavanje" kada stvari u vezi postanu loše.

Simonsova takođe objašnjava da su novi bračni trendovi usmerili mlađe generacije.

"Današnji mladi ljudi su odrasli u kulturi razvoda. Čak iako se njihovi roditelji nisu razveli, roditelji njihovih prijatelja sigurno jesu. Oni znaju da su intimne veze krhke. Njihovi očevi verovatno zavise od mamine plate", odgovara Simonsova na pitanje šta se to promenilo u vezama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.