Šta žena treba da prećuti svom partneru

Izreka da je priča srebro, a ćutanje zlato jeste odličan savet za uspešnu vezu, tvrde britanski psiholozi.
Izreka da je priča srebro, a ćutanje zlato jeste odličan savet za uspešnu vezu, tvrde britanski psiholozi. Naime, oni su sproveli veliko istraživanje s parovima u dugim i srećnim vezama i dokazali da se ključ uspešne veze krije u činjenici da partneri ponekad ne kažu sve jedno drugom. Iako je iskrenost osnova svake kvalitetne veze, psiholozi tvrde da je najbolje da svojoj jačoj polovini prećutite ovih šest stvari.

"Dok vodimo ljubav, mislim na drugog"

Ukoliko u toku intimnog odnosa pomislite na drugog muškarca, to muškarcu s kojim ste u vezi nikako ne treba da priznate. Takođe, ne nasedajte na njegove igre. Ako on vama kaže da zamišlja Andželinu Džoli, a onda pita vas ko je vama na pameti u toku seksa, ni tada mu ne priznajte.
Praksa je pokazala da tu tešku istinu muškarci ne mogu da podnesu. Oni vole da veruju da su lepšoj polovini oni najbolji. Vi pak nemojte da se osećate loše ako vam misli u toku seksa s muškarcem koga volite odlutaju ka zgodnom kolegi, jer se to dešava svima.
"To može čak da bude i korisno za brak, jer budi novu strast", kaže dr Anđelina Fas, britanski psiholog.

"Sa drugaricom pričam o našoj vezi"

Nikada nemojte da mu priznate da sa svojom najboljom prijateljicom redovno pretresate sve teme koje se tiču vaše veze. To muškarci nikako ne vole.
"Oni ne mogu da razumeju žensku potrebu da s drugaricama dele sve, pa čak i ono što se dešava u bračnoj postelji", objašnjava dr Fas, "U takvim situacijama osećaju se razotkriveno, što im nikako ne prija. Pri tome, nikada vam neće poverovati da se drugarici niste žalili na vaš seksualni život."

"Prevarila sam te"

Ako ste već prevarili partnera, a želite da sačuvate vezu, potrudite se da on to nikada ne sazna.
"Prevara ume da pomogne ženama da se opet osete privlačnim. Preljube se često dešavaju u vezama u kojima su partnerke nezadovoljne", objašnjava dr Fas. S druge strane, prevara može da obogati vezu, ali samo ako cela stvar nema nikakvog značaja. Naravno, sve postaje drugačije ako posle te avanture osetite da u vezi niste srećni. U tom slučaju razgovor je najbolje rešenje.

"Bila sam zaljubljena i pre tebe"

"Muškarac se teško miri s tim da je njegova izabranica i pre njega volela. Zato je bolje da se informacije prećute, jer će u suprotnom muškarac u vezi osećati veliki pritisak. Non-stop će ga izjedati crv sumnje da li su bivši bili bolji od njega", priča dr Fasova.

"Flertovala sam na poslu"

Vaše samopouzdanje će porasti ako vam zgodan neznanac uputi komplimente, ali to ipak sačuvajte samo za sebe.
"Čak i udate žene treba povremeno da uživaju u flertovanju s nepoznatim muškarcima. To prija ženskoj sujeti i čini ih lepšim. Međutim, partner za to ne treba nikada da sazna jer će se zapitati "šta to on ima što ja nemam"", savetuje dr Fas.

"Potrošila sam celu platu na haljinu"

Žensku opsesiju cipelama, tašnama i haljinama muškarci nikada neće razumeti. Zato nikada ne treba da priznate partneru da ste celu platu potrošili na šoping. Bolje smislite neki dobar izgovor ako vas pita gde su vam pare.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.