Šta radimo da upropastimo seks

Toliko je stvari koje mogu upropastiti lepu vezu, i ubiti strast između dvoje ljudi. Evo nekoliko stvari koje muškarci i žene rade, a koje smanjuju količinu seksa u vezi.
Toliko je stvari koje mogu upropastiti lepu vezu, i ubiti strast između dvoje ljudi. Evo nekoliko stvari koje muškarci i žene rade, a koje smanjuju količinu seksa u vezi.

ON

To što je muškarac u seksu brz i jak, i "udara" ko sumanut, može da učini da se žena oseća kao nakovanj. Obično posle takvog tretiranja ženini intimni delovi ili utrnu, ili poprilično bole, što teško da vodi ka njenom vrhuncu. Možda takva akcija u filmovima dobro izgleda, ali u stvarnosti, muškarac treba malo da  kombinuje brzinu kao i jačinu.

Put do njenog orgazma ponekad nije lak, ali ne pomaže kad muškarac samo grubo "očeše" klitoris, i uleti "unutra". Klitoris je mali, i poprilično osetljiv, ali zahteva i dodatan trud.

Često muškarac u seksu imitira pokrete iz edukativnih filmova koje je gledao iza ponoći, umesto da sluša svoju partnerku. Rušenje svega sa stola u momentu žara, akrobacije u različitim delovima prostorije i na različitom nameštaju, vezivanje za radijatore, krevete i slično- sve je to lepo i krasno, ali možda devojka samo želi da se igra pod čaršavima - prosto i jednostavno. Partneri bi trebalo da obrate pažnju jedno na drugo, i šta kome odgovara, i da se uklope najbolje što mogu.

Često muškarci porede svoju bivšu dugu vezu sa novom, svežom vezom. Potpuno je normalno da se na svaku osobu pa i na svaku novu vezu mentalno i hormonski reaguje drugačije. Nova veza će delovati interesantnije, ali treba uzeti u obzir da se porede babe i žabe a ne dve žabe...ili babe.

ONA

Neke žene smatraju da je noć najbolja za seks. Hormonski, žene lakše postižu orgazam ujutru. Takođe kako dođe veče (što znači kraj radnog vremena, deca, domaći zadaci, večera, kućni poslovi), velika je verovatnoća da će oba partnera biti umorna. Tokom onih dana kada ne radite, probajte jutarnji seks sa spuštenim roletnama.

Pojedine žene koriste seks kao oružije, kako bi mogle da kontrolišu i ucenjuju svoje partnere. Time što "ne daju" seks mogu muškarca da kazne, i tako se sve vrti oko moći a ne oko bliskosti, i više se stvara negativna energija, a od seksa ništa.

Često oba partnera zaborave da supstance koje konzumiraju, kao što su alkohol, antidepresivi, pa čak i teška hrana utiču na "performans". Sve to može značajno usporiti i uticati na postizanje orgazma.

Pripadnice lepšeg pola često porede svoju vezu sa tuđim, i pretpostavljaju da njihove komšije/ kolege/ najbolji prijatelji, imaju bolji seks. Ovaj sindrom "očajne domaćice" nikad nije precizan - niko ne zna šta se tačno dešava u nečijoj spavaćoj sobi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.