Kada žene, a kada muškarci imaju najbolji seks?

Nedavno istraživanje koje je sproveo proizvođač "igračaka za odrasle" pokazalo je da žene najviše uživaju u seksu u 26. godini života, a muškarci u 32.
Nedavno istraživanje koje je sproveo proizvođač "igračaka za odrasle" pokazalo je da žene najviše uživaju u seksu u 26. godini života, a muškarci u 32.

Istraživanje firme iz Atlante koje je obuhvatilo 1.000 odraslih osoba starosti između 18 i 65 godina pokazalo je da ljudi u tim godinama imaju "najbolji seks u životu".

Ranija istraživanja pokazivala su da muškarci svoj vrhunac dostižu u 18. a žene u 35. godini.

Ispitanici su odgovarali na pitanja poput: kada su izgubili nevinost, u kom periodu života su najviše imali seks i u kom dobu su najviše uživali u vođenju ljubavi. Istraživanje je pokazalo da je većina muškaraca nevinost izgubila u 17. a žene u 16. godini. Od ispitanih, čak 46 odsto je reklo da "baš sad" uživa u najboljem seksu. Za najveći broj ljudi, period najboljeg seksa nije se poklapao sa periodom u kom su najčešće imali odnose.

Mnogi muškarci su na svoj vrhunac čekali i do 15 godina, a žene 10.

"Kao i u većini stvari, seks postaje bolji što ga više upražnjavate", kaže stručnjak za seks i veze Trejsi Koks. "Potrebno je vreme da neko nauči da kontroliše svoj orgazam i da se i muškarac i žena upoznaju sa složenim sistemima po kojima funkcionišu. Mislim da mnogi muškarci pod ‘najboljim seksom’ podrazumevaju onaj koji su imali dok su imali najviše vere u sebe kao ljubavnike."

Trejsi se nije iznenadila što žene pre nego muškarci dostižu svoj vrhunac. "Time se ruši mit da je ženama potrebno više vremena da upoznaju svoju seksualnost", kaže ona.

  • Joca

    18.11.2014 10:57
    pa jeste...
    ... Posle 32 ukapiras da sex vise nije iz zezanja, i da te sve vise kosta, ne samo para vec i zivaca i vremena. Iz tog razloga oko cetrdesete pocnes cak i da ga izbegavas, jer tako imas mnogo manje problema i smorova na vratu.
  • 17.11.2014 22:00
    znaci kada budem imao 32 da nadjem jednu od 26 i bice nam divno! pa i ne zvuci tako lose:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.