Betmen dobija novog neprijatelja

U novoj seriji stripova o Betmenu, najveći neprijatelj heroja u crnom kostimu nisu ni Džoker, ni Pingvin.

U novoj seriji stripova o Betmenu, najveći neprijatelj heroja u crnom kostimu nisu ni Džoker, ni Pingvin.

 

To je policija Gotama. U prvom izdanju "The Dark Knight III: Master Race" objavljenom u sredu, nastavlja se priča koju je započeo pisac i umetnik Frenk Miler pre 29 godoina u klasiku "The Dark Knight Returns".

U originalu iz 1986. Betmen se bori protiv Supermena, ali u nastavku iz 2002. se dva superheroja udružuju protiv Leksa Lutora. U Master Race Betmen je fokusiran na reformisanje pravosudnog sistema, a to pokušava da izvede silom. "The Dark Knight Returns" bio je prekretnica koja je svetu predstavila zrelijeg, melanholičnog Betmena, ali i svih njegovih "kolega" superheroja.

Bez tog stripa, lik iz serije šezdesetih nikad ne bi evoluirao u "Mračnog viteza" Kristofera Nolana. Miler (58) je jedan od najpoznatijih strip crtača, ali i najkontroverzniji. On je autor i "Sin City" i "300" koji su takođe doživeli filmske adaptacije. "Svet je haotično, opasno mesto u kom vlastima ne treba verovati", rekao je on fanovima na predstavljanju “Dark Knight III” na njujorškom Comic-Con događaju prošlog meseca. "Potreban je 'Zoro', kriminalac koji se bori za nedužne građane. Statusu quo se ne može verovati".

Miler trenutno radi na četvrtoj seriji o Mračnom vitezu, a na "Master Race" sarađivao je sa Brajanom Azarelom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.