Korišćenje pesme "Happy Birthday To You" ubuduće besplatno

Sudskom presudom je odlučeno da upotreba pesme "Happy Birthday To You" (Srećan rođendan) od sada bude besplatna.

Muzička kompanija "Vorner/Čepel" svake godine naplati po dva miliona dolara za komercijalno korišćenje pesme "Happy Birthday To You" (Srećan rođendan) u predstavama i filmovima.

 

Sudskom presudom je odlučeno da upotreba pesme od sada bude besplatna.

Ta kompanija poseduje autorska prava od 1988, ali sada je odlučeno da se to odnosi samo na specifičan muzički aranžman, a ne na pesmu samu po sebi. "Žao nam je zbog odluke suda, ali nam je drago što je ovo pitanje konačno rešeno", saopšteno je iz kompanije "Vorner/Čepel".

Rođendansku pesmu su 1893. komponovale Mildred i Peti Hil iz sastava "Kentaki sisters". One su svoju verziju nazvale "Good Morning To All" (Dobro jutro svima), a ona se kasnije pretvorila u pesmicu popularnu širom sveta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin