Ukradena Šekspirova lobanja?

Arheolozi koji su skenirali Šekspirov grob tvrde da je njegova lobanja ukradena iz grobnice.
Istraživači su koristili georadar kako bi ispitali unutrašnjost groba u kojem je sahranjen jedan od najznačajnijih dramskih pisaca svih vremena. Grobnica se nalazi u crkvi Svete Trojice u Stratfordu i, kako se navodi, do sada nikada nije bila otvarana.
 
Vođa studije, britanski ekspert Kevin Kols, izjavio je da je tokom analize grobnice primećen "čudan poremećaj na kraju glave". Kols je rekao da su lobanju najverovatnije ukrali plačkaši grobova u 18. veku.
 
"Ubeđen sam da se lobanja uopšte ne nalazi u crkvi Svete Trojice", navodi britanski arheolog.
 
Vikar crkve Patrik Tejlor tvrdi da nema dovoljno dokaza da je lobanja ukradena. On je naveo da nema planova za raskopavanje grobnice kako bi se dokazala tvrdnja arheologa.
 
Autor: Beta/ foto: AP
  • Miroje Jovanovic

    25.03.2016 08:03
    Nikolic
    Toma je poklonio princu kao bookmarker!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.