Skoro 400 žena dalo kosu pacijentkinjama na hemoterapiji

Skoro 400 žena u Crnoj Gori doniralo je kosu pacijentkinjama koje su ostale bez kose zbog hemoterapije, saopštila je danas Radiotelevizija Crne Gore, koja je i organizator kampanje.
U akciji "Lepa si, moja kosa - tvoja snaga" učestvovalo je više od 60 frizerskih salona iz Crne Gore, koji su besplatno šišali žene, koje su deo svoje kose dale pacijentkinjama, obolelim od teške bolesti.
 
U kampanji su učestvovale i devojke iz srednjih škola, kao i muškarci sa dužom kosom.
 
Kako se navodi u saopštenju, akciju je pomogla kompanija Biomelem, koja će nabaviti specijalne mrežice za izradu perika, a čija će podela početi u septembru ove godine. Za izradu jedne perike potrebno je da šest do osam žena donira svoju kosu i mesec dana rada na njoj.
 
Prva koja je u ovoj akciji donirala svoju kosu je crnogorska rukometašica Bojana Popović. 
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.