Moguće je izboriti se sa letnjom obućom

Leti obuću nosimo na bosu nogu, stvaraju se žuljevi, klizaju stopala.
Evo nekoliko saveta i načina da se izborite sa sandalama, baletankama, papučama.
 
Sprečite klizanje u novim baletankama
 
Ukoliko nove baletanke nemaju neklizajući đon osigurajte se od proklizavanja na pločicama ili betonu tako što ćete ga blago išmirglati, piše Najboljamamanasvetu.com
 
Uklonite ogrebotine na lakovanim cipelama
 
Štapićima za uši ili tuferom na koje ste stavili malo vazelina, lako ćete ukloniti ogrebotine na lakovanim cipelama svih boja.
 
Vratite sjaj lakovanim cipelama
 
Povratite stari sjaj vašim lakovanim cipelama tako što ćete ih isprskati sredstvom za pranje prozora.
 
Osigurajte se da vam cipele ne spadaju
 
Ako se pridržavate opšte poznatog saveta da cipele treba da budu za pola broja veće, jer će tako duže trajati i manje vas žuljati, onda se morate osigurati da vam ne spadaju prilikom nošenja. Lak za kosu naprskajte na stopala pre nego što obujete cipele i krenite sigurnim korakom, bilo da su u pitanju baletanke ili cipele sa štiklom.
 
Pobrinite se da vam stopala ostanu suva
 
U toku letnjih dana često imamo utisak da su nam stopala vlažna i klizava, što dovodi do stvaranja žuljeva i neprijatnog trenja kože o obuću. Ako cipele pre obuvanja isprskate šamponom za suvo pranje kose cipele će vam ostati suve duži period, jer će šampon upiti nastalu vlagu
 
Sprečite proklizavanje stopala i žuljeve
 
Još jedan način da vam stopala ostanu suva i bez žuljeva je da na njih nanesete tanak sloj dezodoransa protiv znojenja.
 
Proširite uzane sandale
 
Sandale koje stežu lako ćete proširiti ukoliko obujete najdeblje čarape, pa sandale i zatim ih ugrejete toplim vazduhom iz fena. Ponovite par puta taj proces i nosite sandale dok se ne ohlade na nozi. Koža će se oblikovati po vašem stopalu i neće vas više seći kaiševi ili otvor na sandalama.
 
Umanjite utisak vlažne obuće
 
Ukoliko vam se noge ekstremno znoje praktično rešenje za taj problem je da nosite laganu zatvorenu obuću u koju ćete ubaciti dnevni uložak koji će upiti vlagu.
 
Uklonite fleke sa gume na obući
 
Ako su vam ostali crni tragovi na gumenim delovima obuće, lako ćete ih ukloniti sa malo acetona koji ste naneli na komad vate.
 
Sprečite infekciju stopala
 
Ako su vam se stvorili žuljevi na stopalima potopite stopala u toplu kupku od crnog čaja koji će dezinfikovati posekotine, plikove i rane i umanjiti mogućnost infekcije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.