Zajednica muškaraca koji odbijaju da dođu u kontakt sa ženama

Oni su članovi zajednice 'Muškarci koji idu svojim putem' (Men Going Their Own Way), veruju da su muškarci uvek žrtve u odnosu sa ženama i imaju problem s feminizmom.

Gotovo dve decenije nakon pojave MGTOW-a, desetine hiljada ljudi su se priključili ovoj neobičnoj zajednici, u kojoj se svi drže pravila da zaobilaze žene i da se ne upuštaju u bilo kakve odnose s njima.

Na primer, samo preko Reddita oko 15.000 korisnika pretplaćeno je na stranicu MGTOW čiji moto glasi "Ići svojim putem i samostalno graditi svoj uspeh". Iako mrze žene, članovi ove zajednice ne prihvataju homoseksualnost kao polnu orijentaciju.

Ako se pogledaju komentari objavljeni na Redditu, jasno je i laiku da je reč o duboko frustriranim ljudima. Oni su, velika većina njih, razočarani vezama pa se i rasprave vode u tom smeru, čak i do podsticanja drugih da napuste svoje partnerke. Ipak, raspravlja se i opravdanosti korišćanja usluga prostitutki, pa do analize popularnih pesama u kojima se 'seciraju' elementi feminizma.

U nekim postovima jedan od korisnika je napisao da "su orgazmi kod žena često lažni, jer tako čine muškarce odanijima". Ima i onih mrzitelja žena koji su uključeni u ovu grupu, a da uopšte nemaju seksualna iskustva iz veza - neki od korisnika ponosno izjavljuju da su još nevini.

"Želim seks i društvo, ali me mrzi da se potrudim i radim na tome", napisao je još jedan korisnik na forumu veb stranice MGTOW, najvećem okupljalištu ove zajednice.

Uzori - Tesla, Betoven i Isus

Članovi MGTOW-a imaju prilično jasna očekivanja za sebe i svet koji ih okružuje, a ono što ih spaja su odbojnost prema feminizmu. Naime, mišljenja su da ženska prava muškarce stavljaju direktno u nepovoljan položaj.

Stvarni koreni nastajanja MGTOW-a nisu sasvim jasni niti postoji mišljenje stručnjaka o ovom fenomenu.

Zanimljivo je da su na svojoj službenoj veb stranici naveli neke od svojih idola, uzora iz istorije među kojima su Artur Šopenhauer, Nikola Tesla, Ludvig van Betoven, Galileo Galilej - i čak Isus Hrist, piše The Independent.

  • Mihailo

    27.08.2017 22:01
    feministička propaganda
    Sledeći navodi su netačni ili zlonamerni:
    1. "Iako mrze žene, ..."
    2. "jasno je i laiku da je reč o duboko frustriranim ljudima"
    3. "Stvarni koreni nastajanja MGTOW-a nisu sasvim jasni"

    MGTOW ne mrze žene, oni samo izbegavaju trajnije odnose sa njima jer znaju da u slučaju raskida gube prilaz svojoj deci i imovini jer institucije (centri za socijalni rad i sudstvo, u oba dominiraju žene) diskriminišu muškarce pod uticajem radikalnog feminizma. Znači koreni MGTOW su jasni, oni su samo odlučili da im se sve to više ne isplati, i posvetili se sebi, kao vrsta gradjanske neposlušnosti, odbijanja da budu deo korumpiranog sistema eksploatacije muškaraca. Ko želi da plaća alimentaciju (u kapitalizmu i deci i nezaposlenoj bivšoj ženi), a da ima mala prava vidjanja dece koju bivša postupno otudjuje od njega, a država sve to podržava!
  • ytsandman

    29.09.2016 23:30
    Uobicajeno negativan i zlonameran tekst, sa ciljem da se ocrni ovaj pokret. Mgtow nema nista protiv zena, u najmanju ruku zagovara nestupanje u brak kao sto i ova ilustracija govori, preko izbegavanja zajednickog zivota pa do asketskog zivota bez trosenja novca, vremena i zivaca na zene. On ne propagira homoseksualizam, vec vracanje muzevnosti muskarcima. Nastao je kao odgovor na radikalni feminizam, koji je porucivao zenama da im muskarci vise nisu potrebni. Koren pokreta je u Japanu u pokretu herbivora, koji su rekli ne sistemu u kome zive. Ovaj pokret sada ima mnogo pristalica i simpatizera sirom sveta i uvecava se.
  • 5+

    29.09.2016 10:02
    Što je dobar tekst!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin