Britanke na poslu moraju da nose visoke štikle i seksi odeću

Od zaposlenih Britanki se traži da na posao dolaze u cipelama sa visokim štiklama i u izazovnoj odeći i da farbaju kosu, navodi se u danas objavljenom izveštaju Komiteta za pritužbe i Komiteta za ravnopravnost Britanskog parlamenta.
Parlamentarnu istragu je pokrenula jedna sekretarica iz Londona, od koje je zatraženo da ode kući kada se pobunila zbog zahteva da na poslu, za razliku od muških kolega, nosi štikle visoke pet do 10 centimetara.
 
Tokom istrage je utvrđeno da se ne radi o izolovanom incidentu, pošto je nekoliko stotina žena "govorilo o bolu i dugotrajnim problemima izazvanim dugotrajnim nošenjem visokih štikli", saopšteno je iz parlamenta.
 
U izveštaju se navodi i da su diskriminatorska pravila oblačenja na radnom mestu široko rasprostranjena.
  • Labud

    25.01.2017 14:52
    Molim evrofanatike i vojvođanerske šoviniste da prokomentarišu ovu vest i objasne sistem evropskih vrednosti u komparaciji sa Saudijskom Arabijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin