VIDEO: Koleginici poklonila bubreg

Pilotkinja Džodi Harskamp (41) nije se dvoumila kad je saznala da njenoj koleginici s posla, 38-godišnjoj stjuardesi Dženi Stensel treba pomoć.
VIDEO: Koleginici poklonila bubreg
Foto: 021

Zajedno su radile u Alaska Airlines kad je Dženi saznala da joj je život u opasnosti i da joj hitno treba novi bubreg. Zbog dijaliza koje su trajale i po deset sati dnevno morala je da ide s posla, a pomoć u potrazi za odgovarajućim donorom zatražila je i od svojih kolega preko emaila.

"Kad sam saznala da je Dženi bolesna nisam mogla da verujem, uvek je bila tako vesela i puna energije. Trebao joj je donor, pa sam odlučila da se testiram", rekla je Džodi, majka dvoje dece, za "People".

Nalazi su pokazali da je ona idealni donor, što je iznenadilo i samu Dženi. "Uzela bih bubreg od bilo koga, ali da je to upravo Džodi, to je poput čuda. Uvek me je zezala i govorila mi da ima moj bubreg i na kraju je zaista i bilo tako", ispričala je ova zahvalna majka troje dece.

Dženi je 2015. godine završila u bolnici zbog zatajenja bubrega, a doktori su joj tada rekli da joj je život bio u velikoj opasnosti. "Rekli su mi da ne bih živela duže od tri dana, da sam u bolnicu došla samo malo kasnije. Transplatacija mi je bila jedina nada", rekla je.

Operisane su 13. marta i sve je prošlo u najboljem redu.

"Tako je divan osećaj pomoći drugom ljudskom biću", zaključila je Džodi.

  • Marko

    23.04.2017 06:16
    Covek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin