Korisnici marihuane produktivniji i zadovoljniji ljudi?

Korisnike marihuane obično povezuju sa lenjošču, smehom, apatijom i neprestanim jedenjem slatkiša.
Korisnici marihuane produktivniji i zadovoljniji ljudi?
Foto: Pixabay
U suprotnosti sa poznatim stereotipima stoje zaključci novog istraživnaja koje korisnike kanabisa ocenjuje kao mnogo produktivnije i društvenije i vidi ih kao neke od zadovoljnijih i uspešnijih ljudi.
 
Istraživači organizacije BDS Analytics sproveli su istraživnje na 2.000 ljudi koji konzumiraju marihuanu. U istraživanju su analizirani podaci prikupljeni u dve američke države koje su izglasale legalizaciju kanabisa, Kaliforniji i Koloradu. Rezultate su uporedili sa nizom mentalnih, socijalnih i finansijskih faktora koji se odnose na one koji nisu konzumenti. 
 
Podaci iz Kalifornije otkrili su da među ispitanim korisnicima kanabisa njih 20 odsto ima master diplome, a među onima koji nisu korisnici master je završilo samo 12 odsto. Kada su finansije u pitanju, konzumenti su u proseku imali 73.470 dolara prihoda godišnje, dok oni koji ne konzmiraju "travu" prosečno zarađuju 70.000. 
 
Slični rezultati pokazali su se i u Koloradu. Tamo je, među ljubiteljima kanabisa, bilo 64 odsto zaposlenih, a među protivnicima 54 odsto. U Kaliforniji je 64 odsto konzumenata zasnovalo porodice, dok je to učinilo 55 apstinenata. 
 
Pet od 10 konzumenata u Koloradu složilo se da su danas zadovoljniji životom nego pre nego godinu dana, dok je isto izjavilo četiri od 10 apstinenata.  Istraživanje je pokazalo da su osobe koje koriste kanabis društvenije i da češće uživaju u rekreaciji na otvorenom i volontiraju. Na osnovu rezultata istraživnja, Linda Gilbert, koja je vodila istraživanje, ističe da su korisnici kanabisa daleko od "karikatura koje su korišćene u njihovom opisu".
  • Djoka

    08.02.2023 05:54
    Vutra
    Neko ima prevrzo rasmisljanje i ponekad ispadne glyp pred drustvom pa je vutrica tu da malo uspori razmiljsanje nzm i da covek ispece pre nego sto kaze lol trip teup
  • Jelena

    19.10.2021 23:55
    Moje misljenje
    Ja nisam protiv osoba sto puse,a to im pomaze,jer boluju od necega.,a druge sto im nista nefali a pocnu da koriste od 14 Godine. takve osobe su super za drustvo,. al ne za stvaranje porodice,dvolicni,obecanje ludo radovanje,samo sto ti nestave Radar ....onaj sto prodaje samo kaze: " Pametan prodaje,.."
  • Vlada

    23.06.2017 12:59
    @Građanin

    Kao što sam se već složio, apsolutno zavisi od pogleda! Ti se družiš s klošarima koji između ostalog i duvaju, pa svi kolektivno za njihove životne izbore (i tvoj izbor prijatelja) okrivljujete travu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin