FOTO: Preti joj zatvor jer se slikala u ruševinama pravoslavne crkve

Ruska manekenka Ksenija Kalugina pozirala je za set fotografija u ruševinama pravoslavne crkve.
Dvadesettrogodišnjoj manekenki i njenom fotografu sada preti tri godine zatvora.
 
Crkveni poglavari su najoštrije osudili njen potez u gradu Guri u pokrajini Volga, smatrajući da je velika sramota što se slikala u venčanici, a nije nosila veo. Iako je gotovo u ruševinama, u ovoj crkvi se ponekad održavaju liturgije. 
 
Štaviše, Ruski istražni odbor navodno je pokrenuo istragu o ovom slučaju. 
 
 
Magazin koji je objavio slike se izvinio u tekstu u kojem su naveli da nije bila namera da bilo koga uvrede fotografijom iz crkve koja datira od 1897. godine. 
 
 
Inače, zakon kojim se ovakve uvrede kažnjavaju potpisao je ruski predsednik Vladimir Putin. 
 
"Federalni zakon predstavlja kazne za javne akcije koje pokazuju jasno nepoštovanje prema društvu i nameru da se uvrede religijski stavovi i osećanja drugih. Maksimalna kazna zatvora za ovakve prekršaje je jedna godina zatvora. Ako je uvreda učinjena na svetom mestu, maksimalna kazna zatvora je tri godine zatvora", navodi se u članovima zakona.
  • Tomi

    03.08.2017 15:10
    Katolici se bicuju, pravoslavci hapse zbog ovakvih gluposti.
  • Makarije

    02.08.2017 06:33
    Čudo neviđeno
    Hahaha...nema veo...a što nema zadnji deo gaća....
  • Nemanja

    01.08.2017 11:26
    Ruska džamahirija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.