Aplikacija pokazuje trudnicama slobodno mesto u prevozu

U Japanu je počelo testiranje nove aplikacije koja će omogućiti trudnicama da nađu slobodno mesto u prepunoj tokijskoj podzemnoj železnici.
Aplikacija pokazuje trudnicama slobodno mesto u prevozu
Foto: Pixabay
Aplikacija je osmišljena tako da privuče pažnju putnika, koji su uvek udubljeni u svoje telefone i ne vide šta se događa oko njih.
 
Poruke kojima se obaveštavaju korisnici da jedna trudnica traži mesto, biće poslate ljudima u njenoj blizini kako bi mogli odmah da joj ustupe mesto.
 
"Praktičnim korišćenjem ove usluge, planiramo da stvorimo sistem koji će biti od pomoći ne samo trudnicama, već i osobama sa invaliditetom i starijim osobama", rekao je portparol kompanije Dai Nipon. Aplikacija traži samo unapred registrovane korisnike koji su izrazili spremnost da ustupe svoje mesto, i ako postoji poklapanje, trudnica će dobiti mapu na kojoj se vide njihove lokacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin