Voša slavila protiv Rada u prijateljskom meču

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu beogradskog Rada rezultatom 2:1 u prijateljskom meču odigranom u Staroj Pazovi.
Voša slavila protiv Rada u prijateljskom meču
Foto: 021.rs
Strelci za novosadski tim bili su Mihajlović u 18. minutu i Subotić u 30. Jedini gol za Rad postigao je Marinković u 37. minutu.
 
Fudbaleri Vojvodine su od samog početka utakmice imali inicijativu, kontrolu nad igrom i loptu u svom posedu. Presing se isplatio kada je kapiten Dušan Jovančić napravio prodor po levoj strani, a potom ubacio loptu u šesnaesterac Rada. Nespretnu reakciju odbrane Beograđana iskoristio je Mihajlović koji je sa pet metara poslao loptu u mrežu.
 
I kod drugog gola "crveno-belih" zapaženu ulogu imao je Jovančić. Veznjak Vojvodine oduzeo je loptu na sredini terena, prosledio loptu Mihajloviću, a ovaj je ponovo proigrao Jovančića u šesnaestercu protivničkog tima. Jovančić se odlično izborio za poziciju i dodao loptu Subotiću koji je sa tri metra savladao Dejanovića.
 
Beograđani su smanjili prednost u 37. minutu, kada je Marinković presekao pas na sredini terena i krenuo sam ka golu Vojvodine. Preciznim udarcem sa oko 18 metara uspeo je da savlada Perića.
 
Utakmica je bila uzbudljiva i u drugom poluvremenu, iako u njemu nisu viđeni novi golovi. Vojvodina je imala dobre prilike u 67. i 78. minutu, kada su prednost mogli da uvećaju Kalezić i novajlija u timu Eze. U prvom napadu lopta je otišla iznad prečke, dok je u drugom naletu Eze glavom poslao loptu pored stative.
 
Prvu prvenstvenu utakmicu Vojvodina igra 17. februara protiv Voždovca.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport