Na obalama Galapagosa prikupljeno 22 tone otpada

Na obalama arhipelaga Galapagos od januara je prikupljeno 22 tone otpada, saopštila je uprava Nacionalnog parka ovih pacifičkih ostrva.
Na obalama Galapagosa prikupljeno 22 tone otpada
Foto: Pixabay
Prikupljen otpad biće proučen u cilju bolje zaštite brojnih endemskih vrsta.
 
Otpad do ovih ostrva koja se nalaze oko 1.000 kilometara od obala Južne Amerike stiže čak iz Azije, a naučnici će utvrditi da li sa sobom donosi i neke invazivne životinjske vrste. Većina otpada do Galapagosa stiže preko mora, jer samo 26.000 ljudi živi na četiri ostrva i broj posetilaca je ograničen. 
 
Na ostrvima se posebno vodi računa o izgradnji, nejvećim delom se koristi obnovljiva energija i zabranjene su plastične kese. 
 
Arhipelag Galapagos je pokrajina Ekvadora i ukupno se sastoji od 13 ostrva i 17 ostrvaca u Tihom okeanu. Ima jedinstvenu floru i faunu zahvaljujući uticaju tri okeanske struje i izuzetnoj izolovanosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin