Sud EU podržao lekara koji je otpušten jer se razveo

Najviši sud Evropske unije saopštio je danas da je katolička bolnica u Nemačkoj diskriminisala lekara koji je otpušten pošto se razveo i ponovo oženio na građanskom venčanju.
Sud EU podržao lekara koji je otpušten jer se razveo
Foto: Pixabay
Od Evropskog suda pravde mišljenje je tražio nemački Federalni sud za rad koji će doneti konačnu odluku. 
 
Taj lekar je radio kao šef interne medicine u bolnici kojom upravlja kompanija pod nadzorom kelnskog nadbiskupa. Tvrdi da je njegovim otpuštanjem narušeno načelo ravnopravnosti, zato što šef odeljenja koji je protestant ili ateista ne bi bio opušten.
 
Evropski sud pravde je ocenio da prihvatanje katoličke predstave braka "ne deluje da je pravi uslov" za posao koji je radio, mada je konačna odluka na nemačkom sudu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.