Baka posle 60 godina pronašla svog sina preko fejsbuka

Jela Šolić (92) iz Hrvatske Kostajnice poslednji put je videla svog sina Danka pre 60 godina, kada je on imao samo šest godina.
Naime, Jelin muž je zbog političkih razloga otišao iz tadašnje Jugoslavije u Kanadu, te je sa sobom poveo malog Danka.
 
"Baki Jeli bilo je vrlo teško kada su otišli. Jela kaže da su napustili državu bez da je nju iko išta pitao te nije imala načina da zaustavi svog muža. Njen drugi sin, moj otac je ostao”, kaže unuk bake Jele Daniel Pavlić za Croatia week.
 
Kako su godine prolazile, tako se između odvojene porodice izgubio kontakt. Iako su Pavlići znali da je Danko u Kanadi, nisu znali gde živi. No, kada su otkrili Fejsbuk grupu "So you know you’re a Pavlic” preko nje su uspeli da pronađu i kontaktiraju Dankovu kćer. “Napokon sam saznao da Danko sa ženom i decom živi u Vankuveru. Nakon toga sam kontaktirao njegovu ćerku", objasnio je on.
 
Danko je bio izuzetno uzbuđen kada je čuo za rođake i jako je želeo da vidi svoju majku prvi put nakon 60 godina, makar preko Sajpa. Na Badnje veče baka Jela i Danko napokon su videli jedno drugo i pričali.
 
Presrećni Danko namerava da obiđe majku za njen 93. rođendan u junu. Danijel, koji je inače šef filmskog centra u Domu kulture Kirstalna kocka vedrine Sisak namerava da snimi dokumentarac o ovoj priči. 
 
Autor: Croatia week

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom