Igračke koje ne bi trebalo da poklanjate deci

Svaki roditelj uradiće baš sve što je potrebno ne bi li video osmeh svog mališana, ali postoje igračke koje - iz zbog deteta i zbog sebe - treba izbegavati, veruje mama Ejpril. Evo o čemu je reč...

Blogerka Ejpril Mekormik priznaje da bi učinila bukvalno sve što je potrebno da bu njena deca bila srećna, čak i ako to znači da će njoj biti dosadno, da će se nervirati i biti nesrećna.

"Kao kada kupite besmislene i precenjene iritantne igračke koje želite da udarate dok ne budu rastavljene na milion delova, samo kako biste videli na licu svog deteta osmeh koji greje vaše srce", piše Mekormakova.

Međutim, ona, iako razume tu ljudsku potrebu i priznaje da joj ni sama ne odoleva, objašnjava da je ponekad neophodno reći "ne", naročito ako je reč o igračkama koje ometaju normalno funkcionisanje i ritam porodičnog života.

Pogledajte koje je vrste igračka Ejpril izdvojila kao igračke kojih se treba kloniti u prodavnici.

Igračke koje prave buku

Ogroman plastični vatrogasni kamion s pedeset lampica, koji glasno ispušta zvuk "VATRA! VATRA! POŽAR!!!", i na kojem, potom, sirena zavija po tri preduga minuta nije nešto što želite da imate u svom domu.

Igračke koje prave buku nakon aktiviranja senzora

Poslednje što želite jeste da mirno hodate svojim domom i da iznenada aktivirate senzor igračke na podu i poskočite i povredite se zbog neočekivane buke.

Igračke koje su deo kompleta ili kolekcije

Kada jednom otvorite ovo poglavlje u vezivanju za igračke u životu vašeg mališana, ono će, moguće je, trajati godinama. Moraćete da izdvojite novac za svaku novu liniju proizvoda, lutku koja je ista kao prethodna, ali ima jedan zeleni pramen, automobil koji, za razliku od pređašnjeg, ima docrtanu munju itd.

Sitne igračke

Igračke izrazito malih dimenzija lako mogu završiti u nosiću ili ustima vašeg deteta, zbog nije nemoguće da nastane problem velikih razmera. Takođe, tu je i jedna od najvećih zamki roditeljstva - jeste li ikada nagazili na lego kockicu u mrklom mraku?

Igračke koje se rasklapaju u stotine manjih delova...

... što se obično dogodi na zadnjem sedištu automobila.

Dizajnirani krevet za decu ranog uzrasta

Bez obzira na to da li je krevet dizajniran u stilu Dore koja istražuje ili trkačkog automobila, Ejpril veruje da je ovakav krevet bespotreban i da predstavlja puko trošenje novca. Takođe, ona napominje da bi mališani, po izlasku iz kreveca, trebalo da imaju veći krevet, kao i da je to dobro i za mame i tate - kada se dete "uvuče" u vaš krevet, zaspi i u potpunosti ga preuzme, poteban vam je krevet u kojim možete da se smestite i odspavate makar nekoliko sati.

Igračke-oružje i one koje mogu da se pretvore u oružje

Mekormakova ističe da to podrazumeva i palice za bubnjeve, tvrde i teške lopte, drvene kocke - baš sve čime dete može da povredi sebe i druge.

Igračke s točkićima kojima dete ne ume da upravlja

Tricikl, skuter i bicikl su odlične stvari, ali imajte na umu da vaš mališan mora biti spreman za njih. U suprotnom, moraćete sve vreme vožnje da provedete s njim, učeći ga i nadzirući, objašnjava Ejpril svoj stav.

Dosadne dečje knjige s 400 strana i sitnim slovima

Pre nego što se odlučite da svog mališana obradujete nekog knjigom, najpre je pročitajte sami i dobro razmislite možete li da je čitate desetak puta dnevno tokom naredna dva meseca. "Ako ne možete, ispustite tu knjigu i trčite što dalje", našalila se Ejpril.

Igračke za čije je sklapanje potrebno uputstvo

Jeste li ikada pokušali da sastavite igračku uz 22 koraka, i to uz "pomoć" deteta?

Autor: Yumama

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.