VIDEO: Izvadili mu iz stomaka živog blizanca

Lekari su jednom tinejdžeru iz Indije sa hroničnim bolovima u stomaku iz utrobe izvadili 2,5 kg tešku formaciju kostiju, kose i zuba. Reč je o nerazvijenom fetusu njegovog brata blizanca.
Nesuđeni brat blizanac Narendre Kumara (18) zadržao je pupčanu vrpcu kojom se "hranio" i zbog čega se mladić osećao slabo i umorno. 
 
Kod njega je na posletku dijagnostikovano stanje "foetus in fetu" do kog dolazi u ranim fazama blizanačke trudnoće, kada jedan fetus ulazi u drugi putem pupčane vrpce. On tu postaje parazit živeći od tela svog brata ili sestre. 
 
U Kumarovom slučaju, fetus je u tehničkom smislu bio živ i rastao je zbog metaboličkih aktivnosti u njegovom telu. Lekari su uklonili izraslinu koja je imala 20 cm dužine i dugački pramen kose dugačke dva metra. 
 
"Tokom tročasovne operacije, uklonili smo masu deformisane bebe sa kosom, zubima, slabo razvijenom glavom, koščatom strukturom grudi i kičme. Do sada smo u Indiji imali oko dva do tri slučaja", rekao je lekar koji je operisao Kumara. 
 
Prošlog oktobra je u Bengalu pronađen mrtav fetus u stomaku četvorogodišnjeg dečaka. 
 

                                                                                                                           

 
Autor: Daily Mail

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom