I bebe mogu da prepoznaju karakter ljudi

Čak i bebe mlađe od šest meseci u stanju su da razluče šta je dobro, a šta nije, na sličan način kako to čine odrasli. Mališani već u tom uzrastu mogu da prepoznaju karakter ljudi.

Istraživači su to zaključili tako što su se ispred beba igrali sa lutkama. Jedna je bila zla i gurala je drugu, a ona je opet pomagala drugim lutkama da stignu do cilja.

Igračke su potom ostavljene u blizini beba, a one su krenule da uzimaju dobre lutke "pomagačice", dok su one zle gurale ili ignorisale.

U prilog "bebećoj inteligenciji" ide i podatak da znaju da prepoznaju karakter ljudi. To se vidi po tome što ne žele da ih drže osobe koje im se ne sviđaju, za koje misle da nisu dobre. One imitiraju neke ljude i njihove grimase, ali samo one kojima veruju. To mogu da budu i potpuni stranci koji su im pristupili sa osmehom ili umilnim izrazom. Njih će, tvrde stručnjaci, rado gledati i kopirati, dok će osobama koje ne obraćaju toliku pažnju na njih, uzvratiti još gorim ignorisanjem.

Autor: Novosti

  • Andrija Šrek

    26.01.2016 09:09
    ...
    A, zato sve bebe plaču na krštenju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom