Mobilni telefon za bdenje nad decom

Zahvaljujući novoj vrsti mobilnog telefona, roditelji u Japanu mogu da bdiju nad svojom decom čak i kada su fizički razdvojeni.
Ova vrsta mobilnog telefona omogućava temeljno praćenje radnji i lokacije korisnika. Konstruisan je sa ciljem da roditeljima koji rade pruži uvid u aktivnosti njihove dece kako bi umanjili rizik da se ona izgube ili budu oteta.
 
Telefon je opremljen snažnim mikrofonom i dugmadima koja omogućavaju zvanje telefona i slanje kratkih poruka na samo jedan pritisak.
 
Mikrofon na telefonu može da se uključi čak i kada dete ne odgovori na poziv, tako da roditelji mogu u svako doba da oslušnu šta ono u tom trenutku radi. Zbog osetljivosti mikrofona moguće je čuti i druge zvukove u okruženju, tako da se može shvatiti u kojoj se situaciji dete nalazi čak i ukoliko ništa ne govori.
 
"Mobilni za bdenje" sam po sebi predstavlja pravo oruđe nadzora i špijunaže. Telefon, naravno, ima i dži-pi-es opciju, tako da roditelji mogu, dok traje baterija, znati tačnu lokaciju svog deteta. Svakim pozivom koje dete uputi roditeljima ono i automatski šalje link za Gugl mapu, na kojoj se može videti odakle se javlja dete.
 
Ovaj telefon dozvoljava zvanje samo dva ili tri broja, kako deca ne bi mogla njime da se igraju. Aparat takođe omogućava jednostavno slanje zvučnih poruka, od kojih su mnoge poput "Stigao sam kući" već unapred ubačene u njega.
 
Iako je uređaj prvenstveno namenjen maloj deci, mnogi građani ga kupuju i za najstarije članove svoje porodice koji ne vide dobro, pate od lakših oblika demencije ili prosto ne umeju da koriste složene telefonske aparate.
 
Autor: RTS
  • M

    28.01.2016 13:04
    Japan? Hmmm, postoji snimak sa youtube koji sam odgledao pre par dana koji je samo potvrdio ono sto sam znao o ovoj zemlji: ispod sjaja je mnogo prljavstine... Video nosi naziv: Schoolgirls For Sale in Japan , ispod ide titl na srpskom jeziku. Otpremio ga je Vice. Pogledajte sami: https://youtu.be/0NcIGBKXMOE .... skoro pa legalna maloletnicka prostitucija, citaj: pedofilija! Sad mozete i bez papira da zbrojite dva i dva pa stavite prst na celo i zapitajte se - ko i kakvu vrstu kontrole zeli da sprovede?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom