Prva beba rođena nakon 28 godina

Stanovnici Ostane, mestašca u severnoj Italiji, proslavili su rođenje malog Pabla, prve bebe rođene u toj opštini u Pijemontu nakon 28 godina.

Pablo je rođen pre nedelju dana u porodilištu u Torinu. Kada su srećni roditelji danas doneli najmlađeg stanovnika, u gradu sa samo 85 stanovnika organizovan je karneval. "Najpre nisam mogao da poverujem da je to istina, vest me je potpuno šokirala, presrećan sam. Ovo je ostvarenje sna“, izjavio je gradonačelnik Ostane Đakomo Lombardo.

Roditelji novorođenog dečaka oduševljeni su reakcijom sugrađana i navode da, uprkos izazovima, planiraju da ostanu u Ostani, mestu oko 60 kilometara jugozapadno od Torina.

"Volimo izazove. Pre pet godina odlučili smo da napustimo Torino i promenimo naše živote. Volimo kvalitet života u Ostani, to je bezbedno mesto za decu i osećamo se kao deo zajednice“, rekao je dečakov otac. Mladi bračni par planirao je da se preseli na Reunion, francusko ostrvo u Indijskom okeanu, ali njihovi životi pošli su neočekivanim putem.

Pre 20 godina, lokalna zajednica pokušala je da preokrene negativan trend i privuče više mladih ljudi u Pijemontski okrugu investicijama u turizam, radna mesta i kulturne sadržaje.

Ostana nije sama u borbi protiv depopulacije, procenjuje se da u Italiji ima 6.000 potpuno pustih naselja.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom