Nedavno rođeni blizanci različitih očeva

Uprkos činjenici što je majka u Vijetnamu rodila blizance oni su bili toliko različiti da su čak i roditelji sumnjali da su dvojica dečaka zaista braća. Ipak na kraju se ispostavilo kako oni jesu braća, ali da imaju različite očeve.

Dvojica dvogodišnjaka podvrgnuti su DNK testu nakon što su njihovi roditelji primetili da jedan ima ravnu, a drugi kovrdžavu kosu i da se previše razlikuju čak i za dvojajčane blizance.

Oni su u početku sumnjali da je u bolnici došlo do zamene beba, ali se ispostavilo da blizanci imaju gene iste majke, ali različitih očeva.

Muž majke bio je otac jednog od blizanaca, ali je drugi začet u odnosu s ljubavnikom, što je prvi takav slučaj u Vijetnamu.

Ovakav vid oplodnje naziva se superfukundacija i podrazumeva da su oplođene dve jajne ćelije ili više njih u istom ciklusu spermom koja je potekla u dva ili više odvojenih seksualnih odnosa. Do sada je zabeleženo tek desetak takvih slučajeva u svetu.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom