Ogradice za krevetac mogu biti opasne?

Mnogi roditelji koriste ograde za krevetiće svojih beba, međutim, doktori ističu da one nimalo nisu bezbedne.

Američka akademija pedijatara ističe da bi roditelji trebalo da izbegavaju korišćenje ogradica koje se stavljaju oko kreveca, jer iako su napravljene da bi zaštitile bebe, mogu da budu vrlo opasne, pa čak i da ugroze detetov život.

U studiji koja je objavljena u Žurnalu pedijatara, ogradice su u periodu od 1995. do 2012. godine uzrokovale 77 smrtnih slučajeva novorođenčadi.

"Mnoga deca nemaju razvijenu motoriku koja je potrebna da izvuku glavu u slučaju da im se zaglavi između ogradice i kreveca ili dušeka", kaže doktor Bredli Tač, profesor pedijatrije u dečjoj bolnici Sent Luis. Ukoliko su ulošci suviše meki, beba može da osloni lice i da se uguši. Sa druge strane, ukoliko su suviše čvrsti, beba može da se osloni na njih i, preko ograde, ispadne iz kreveca", navodi se u studiji.

Autor: Yumama

  • metuzalem

    18.03.2016 10:03
    hiljade godina ogradice nisu bile opasne, a sada, odjednom, imamo ogradice ubice...
    Ajte, postedite nas ovakvi nebuloza. Nije sve na internetu ni pametno ni zanimljivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom