Sa koliko godina je najbolje roditi dete?

Mnoge žene ne žele da imaju decu sve do kasnih dvadesetih pa i do tridesetih godina, fokusirajući se na obrazovanje, razvoj karijere, putovanja, pa čak i otplate studentskih kredita.
Statistike pokazuju da žene čekaju sve duže da imaju decu. Trenutna prosečna starost žena koje su prvi put postale majke u Velikoj Britaniji jeste 26,3 godine.
 
Prema rečima dr Džilijan Lokvud, s klinike Midland fertiliti u Velikoj Britaniji, postoji idealno doba kad je žensko telo najprikladnije za trudnoću. Prema dr Lokvud, idealno doba je 25 godina.
 
Nažalost, kaže dr Lokvud, to je i doba kada je majčinstvo nisko na listi mnogih ženskih prioriteta. “Dvadeset pet godina je upravo vreme kada današnje mlade žene odlaze sa univerziteta i pokušavaju da započnu dobru karijeru. Takođe, vraćaju svoje studentske kredite i pokušavaju da nađu osobu s kojom žele da osnuju porodicu.”
 
Ipak, bilo da izaberete da postanete majka sa 20, 30, 40 ili kasnije, biološki, uz pomoć surogat majke ili usvajanjem, stručnjaci uvek savetuju da slušate svoje telo i donosite odluku koja je u skladu s vašim mogućnostima i vašim životom.
  • Put kojim se češće..

    21.06.2016 17:27
    Najbolje je usvojiti psa. Time ste usrećili ne samo razne FB prijatelje, već i EU i vladare sveta.
    Uostalom, bolja je snabdevenost, sudeći po broju radnji.
    Eto imamo pekaru za pse. Imamo li za bebe?
  • savo

    17.06.2016 23:15
    idealno doba je kad god neko hoce i moze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.