Žene koje piju aspirin pre seksa imaju veću verovatnoću da rode sina

Žene koje piju aspirin pre seksa povećavaju mogućnost da dobiju dečaka, tvrde američki naučnici.

U nedavno objavljenoj studiji žene koje su imale pobačaje rađale su češće mušku decu ako su uzimale aspirin u vreme pre začeća, za razliku od žena koje su uzimale placebo. Aspirin povećava šansu da dobijete dečaka za trećinu.

Prethodna istraživanja pokazala su da su pobačaji povezani sa povećanom upalom materice. Ta upala može smanjiti šansu da žena dobije dečaka jer se smatra da su muški fetusi osetljiviji. Čak i eksterni faktori kao što su stres, pušenje i sl. povezani su sa smanjenim brojem muške dece.

Aspirin je nesteroidni antiupalni lek koji se koristi za bolove, temperaturu i upale. Na nekim primerima naučnici su dokazali da čak povećava stopu trudnoće među ženama koje se podvrgnu vantelesnoj oplodnji.

Tokom istraživanja koje je sproveo Institut za dečiju negu i ljudski razvoj Eunice Kennedy Shriver 1.228 žena pilo je aspirin ili placebo lek tokom perioda kada su pokušavale da ostanu trudne. U 31 odsto slučajeva žene koje su pile aspirin su dobile devojčicu, poredeći s 23 odsto žena koje su pile placebo. Takođe, upala je bila smanjena kod žena koje su pile aspirin.

"To je veoma zanimljiv zaključak, ali potrebno je napraviti još istraživanja kako bismo potvrdili ove zaključke. Bitno je naglasiti da se ovo donosi samo na žene koje su imale pobačaje", rekao je profesor Sajmon Fišel, predsednik klinike za plodnost CARE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom