VIDEO: Beba rođena u netaknutom vodenjaku

Rođenje je već samo po sebi pravo čudo, ali rođenje u netaknutom vodenjaku je zaista toliko retko da ga većina doktora i babica nikad ne vidi za vreme karijere.

Kada se dete rodi, vodenjak se ili pocepa tokom porođaja ili ga doktori probuše skalpelom tokom carskog reza - ali jedna u 80.000 beba rodi se u celom vodenjaku. Što znači da retko imamo priliku da vidimo kako bebin život izgleda unutar materice. Ovakva rođenja su toliko retka da većina doktora i babica ode u penziju, a da nikada nije videla tako nešto, piše Yumama.

Upravo iz tog razloga, video koji je nedavno objavljen na društvenoj mreži Fejsbuk oduševio je ceo svet.

U ovom klipu od svega 32 sekunde možemo da vidimo novorođenče u vodenjaku, skupljeno u fetusni položaj bez ikakve ideje o tome da se svet oko njega promenio. Doktori su masažom izvadili bebu, dok je ona nastavila sigurno da diše putem pupčane vrpce.

U srednjem veku ljudi su mislili da ovakvo rođenje znači da će dete imati mnogo sreće u životu, kao i da će biti zaštićeno od davljenja.

  • Kis

    13.08.2016 21:38
    I sad recite da nije Matrix...
  • Terješkova

    12.08.2016 19:54
    Joooooj prelepo!!! Jedna od lepših stvari u životu je rađanje!!!
  • Hussar

    12.08.2016 14:58
    vodenjak
    Vodenjak, nije posteljica. Amnionic sac je vodenjak, placenta je posteljica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.