VIDEO: Gluv mališan prvi čut čuje majčin glas

Ksander, osmomesečna beba iz Džordžije, ostao je bez sluha nakon prevremenog porođaja njegove majke.

Sada ima novo pomagalo koje mu je omogućilo da čuje majčin glas po prvi put.

"Ksander je imao krvarenje u mozgu dok je bio na intenzivnoj nezi pošto je rođen devet nedelja ranije. Rekli su mi da je prošao test sluha na intenzivnoj nezi", napisala je kasnije njegova majka na internetu.

Kada su ga pustili posle 59 dana iz bolnice, majka je primetila da ne reaguje na okolinu kao druge bebe. "Bilo mi je potrebno tri meseca da nagovorim lekare da mu još jednom provere sluh. Mislili su da sam samo majka koja se previše brine. Dokazala sam suprotno. Nikad ne potcenjujte majčinsku intuiciju", poručila je majka.

Ksanderov sluh se neće popraviti, ali uz pomoć novih pomagala može normalno da funkcioniše i čuje sve oko sebe.

Pogledajte njegovu reakciju kada je prvi put čuo kako ga majka doziva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.