Radiostanica emituje zvuk grejalice i fena kako bi uspavala bebe

Sleepyhead Radio iz Hempšira u Engleskoj prva je radiostanica u svetu koja nudi usluge roditeljima.

Oni u svom programu emituju zvuk električne grejalice, fena i drugih uređaja iz domaćinstva kako bi pomogli bebama da spavaju.

Program emituju 24 sata dnevno, a uz zvuk grejalice popularni su zvuci talasa i vode u fontani.

Ideju pokretanja ove radiostanice dobila je voditeljka Sem Oukli koja se mučila da uspava svog sina i ovo otkriće je želela da podeli sa drugim porodicama.

Otkrila je da je njen sin Džordž, koji sada ima 13 godina, prestajao s vrpoljenjem i nakon pet minuta slušanja zvuka nekog uređaja bi zaspao. Zbog toga je Sem sa suprugom snimila jednolične zvukove u domaćinstvu, uključujući usisivač i mašinu za sudove pa su te snimke počeli da prodaju na internetu.

Sada se nada da će njena radioemisija "stvoriti oazu mira u domovima drugih roditelja".

Profesorka Kejti Hil, stručnjakinja za oblast spavanja pri Dečijoj bolnici u Sauthemptonu, ističe da stalni šum može umiriti bebe nudeći im ugođaj poznatog okruženja i maskirajući druge zvukove koji bi ih eventualno mogli uznemiriti. Ipak, upozorila je da to ne treba biti uobičajeni način uspavljivanja deteta.

"Zdravim bebama to ne treba. U svojoj klinici nikada ne bih primenjivala to rešenje bez razumevanja problema, odnosno razloga zbog kojeg beba ne može da spava jer bi to moglo biti zbog apneje i bezbroj drugih razloga", istakla je.

Ipak, Sleepyhead Radio će narednih nekoliko sedmica emitovati svoj program u okviru testnog perioda na području Portsmuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom