Najčudniji hoteli na svetu

Kad je reč o putovanju, većina najčešće traži smeštaj koji je na dobroj lokaciji i koji nije preskup.
 
Ponekad želimo nešto što baš i nije uobičajeno. Ovih 12 ekscentričnih hotela koje je posebno naglasio i popularni TripAdvisor, pružiće vam nezaboravno iskustvo.
 
Inntel Hotel Zaandam, Amsterdam, Holandija
 
Na prvi pogled izgleda da je reč o hotelu koji je napravljen od više kuća koje su postavljene jedna na drugu. Inspiriran je tradicionalnom arhitekturom regiona Zan, a zelena fasada će vam odmah upasti u oči.
 
Faralda Crane Hotel, Amsterdam, Holandija
 
Ovaj istorijski kran bio je deo amsterdamskog brodogradilišta koje je radilo od 1894. do 1979., a kasnije je preobražen u hotel.
 
Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, Hundžou, Kina
 
Poznat po svom specifičnom obliku ovaj hotel pruža sadržaje i usluge koje su atraktivnije i od njegove arhitekture.
 
Dva tornja hotela spaja podvodni most, a po noći se odvija spektakularan lajt šou.
 
Hotel Jested, Češka
 
Sagrađen 1960. godine hotel Jested više izgleda kao nešto iz filma naučne fantastike nego mesto da se provede noć. Nalazi se na 1.012 metara nadmorske visine i pruža prekrasan pogled na češka sela i prirodu.
 
9 Hours Capsule Hotel Kyoto, Kjoto, Japan
 
Hotel koji definitivno nije za one koji pate od klaustrofobije - u njemu spavati sami, u kapsuli. U svakoj kapsuli nalazi se kontrolni sistem za ambijent.
 
Sun Cruise Resort, Donghae, Južna Koreja
 
Želite ići na kruzing, ali se bojite morske bolesti? U tom slučaju ovo je hotel za vas. Reč je o hotelu koji sebe zove "prvi luksuzni kruzer na suvom" i pruža sve što možete dožijeti na kruzeru.
 
Spitbank Fort, Portsmut, Engleska
 
Reč je utvrdi koja se nalazi usred mora i pre nego što je preobražena u luksuzni hotel bila je skladište oružja. Priča se da u hotelu živi i jedan duh.
 
Free Spirit Spheres, Qualicum Beach, Kanada
 
Reč je o sferičnim kućicama na drveću koje gostima pružaju da iskuse prirodu na drugačiji način.
 
Aurora Express, Aljaska, SAD
 
Ne morate se bojati da ćete zaspati i propustiti svoju stanicu jer ovaj voz se zapravo ne kreće. Svaka soba uređena je tematski po istorijskim periodima Aljaske.
 
Wigwam Motel, Arizona, SAD
 
Možda nije luksuzan hotel, no pruža jedinstvene "sobe" koje su udobne i cenom pristupačne. Pod uticajem indijanske kulture, Frank Redford počeo je ovakve motele graditi širom SAD-a 1930-ih.
 
La Balade des Gnomes, Durbuy, Belgija
 
Hotel koji izgleda kao čudna seoska kuća, no reč je o maštovitom hotelu s 10 soba, od kojih je svaka inspirsana nekom bajkom.
 
Hotel Costa Verde, Kostarika
 
Ovaj Boing 727 iz 196. nalazi se u kostarikanskoj džungli. Hotel Costa Verde kupio je avion od aerodroma San Hose te ga preselio u nacionalni park Manuel Antonio. Avion je preuređen u luksuzni hotel.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.