Er Srbija uvela posne obroke na svojim letovima

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija uvela je novi izbor posnih obroka tokom predstojećeg uskršnjeg posta, saopšteno je iz te kompanije.
Novi posni meni sadrži izbor između tri obroka koji su pripremljeni u skladu sa običajima i tradicijom posta pravoslavne crkve i sadrži jela koja su pripremljena sa ili bez ulja, riblja jela i u potpunosti vegetarijanske obroke. 
 
Jela koja se posebno ističu u meniju biznis klase su brancin i gambori, sa tradicionalnom srpskom baklavom kao desertom, a ekonomska klasa nudi filet bele ribe sa štrudlom sa jabukama. 
 
Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić  je tim povodom izjavio da je post jedan od najvažnijih verskih običaja za pravoslavne hrišćane i da mu je drago što mogu da ponude novi izbor obroka koji su prikladni za ovaj period. 
 
- Naši gosti veoma cene naš izbor posnih jela i svake godine ta jela su veoma tražena - naveo je Kondić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima. 
 
Kondić kaže da je cilj Er Srbije bio da ponudi najbolje moguće iskustvo na letu, a to znači da, kako je rekao, imamo uslugu obedovanja na letu koja ne samo što nudi veliki izbor ukusnih i svežih obroka, već odgovara različitim religijskim uverenjima naših putnika. 
 
Er Srbija je uvela posne menije uvažavajući to što se stanovnici Srbije i drugih balkanskih zemalja rado pridržavaju tradicionalnog uskršnjeg i božićnog posta, kao i posta sredom i petkom. Ovi obroci se ne naplaćuju posebno, ali se moraju naručiti najmanje 24 časa pre leta. 
 
Pored posnih jela, Er Srbija u ponudi ima i halal, košer, hindu i đain obroke, kao i jela koja odgovaraju posebnim zdravstvenim i dijetetskim potrebama, kao što su obroci bez glutena i laktoze.
 
Autor: Tanjug
  • Denis

    04.03.2016 14:06
    Religija odvojena od države
    Za mene je neprihvatljivo ovo agresivno uvođenje religijskih običaja u naš javni prostor koje se sprovodi poslednjih 10-ak godina. Mi nismo religijiska država, odnosno kod nas je crkva odvojena od države, u skladu sa tim odakle bilo kome pravo da nameće našim građanima religijske običaje? Na svakom koraku kod nas sada se mogu pronaći takozvane namirnice "za post" npr. kada uđete u pekaru, potražite neki omiljeni proizvod na polici prodavnice, sada i u avionima, šta će biti sledeće? Molim lepo za mene je to neprihvatljivo isto kao što bi bilo neprihvatljivo nošenje burki na ulici. Ako neko želi da proda prehrambeni proizvod za koji smatra da je zdraviji od drugih može ga reklamirati ističući njegovu zdravstvenu vrednost bez religijskog konteksta.
  • Andrija Šrek

    04.03.2016 12:48
    ??
    Hm, kako ovo da nazovem, a da ne budem grub...?
    Podrška idiotizmu?
  • Zilot

    03.03.2016 19:54
    Mozda da uvedu i manji manastir u zadnjem delu aviona za one sa posebnim potrebama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.