Najluksuzniji hotel na svetu se zatvara

Legendarni njujorški hotel Waldorf Astoria zatvara se nakon 86 godina rada.

Novi kineski vlasnici odlučili su da promene izgled luksuznog zdanja kako bi postalo isplatljivije.

Kroz zdanje na Park Aveniji u srcu Menhetna sa velelepnim predvorjem i luksuznim toaletima u stilu art decoa, od otvaranja 1931. do danas, prodefilovala je cela armija slavnih i moćnih iz čitavog sveta, i iz svih društvenih sfera.

Nakon 86 godina, hotel s više od 1.400 soba u kojem je izmišljena 24-časovna usluga po sobama, najveći na svetu u doba otvaranja, sprema se za veliko renoviranje.

Kineska osiguravajuća kompanija Anbang koja ga je otkupila od lanca Hilton 2014. za 1,95 milijardi dolara, pokreće velike radove renoviranja od 1. marta koji bi trebalo da traju najmanje dve godine. Nije poznat zvanični plan, ali bi veliki deo hotela trebalo da se pretvori u luksuzne apartmane, isplativije, s nizom prodavnica u prizemlju, prepuštajući hotelskom poslu samo mali deo.

Upisano od 1993. na listu spomenika obeležja grada poput Empire State Buildinga ili Brooklyn mosta, frontalna fasada nije u opasnosti. Ali, unutrašnjost nije zaštićena i neki brinu da će velika plesna dvorana ili ulazni mozaik zauvek nestati, uprkos obećanjima Anbanga da će raditi zajedno s odgovornima za baštinu.

Teme

hotel

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja