Novi hoteli u Srbiji manji i kvalitetniji

Za protekle tri godine otvorena su 53 nova hotela u Srbiji, a nekoliko značajnih samo u poslednja dva meseca, izjavio je Tanjugu državni sekretar za turizam Goran Petković.


Za protekle tri godine otvorena su 53 nova hotela u Srbiji, a nekoliko značajnih samo u poslednja dva meseca, izjavio je Tanjugu državni sekretar za turizam Goran Petković. On je ukazao da nove hotele karakteriše da su nešto manji nego u ranijem periodu, ali da su na nešto višem nivou kvaliteta, kao i da se otvaraju, uglavnom, hoteli sa tri i četiri zvezdice, što je, kako kaže, dobro. U tom periodu, dodao je Petković, zatvoreno je i nekoliko objekata, a među onima koji prestaju sa radom najviše je hotela sa jednom, ili sa dve zvezdice. "Naša struktura hotela se promenila, otprilike za jednu stepenicu naviše i sada zaista preovlađuju hoteli sa tri i četiri zvezdice, što i jeste nekako normalno u evropskoj ponudi, jer to su upravo hoteli koji nose najveći nivo prometa", ukazao je Petković.

On je dodao da se povećao i broj kreveta u privatnom smeštaju i taj proces se ubrzano nastavlja. Upravo radimo na Strategiji razvoja ruralnog turizma, koja je sad u toku, i njegovom unapređenju u 2011. godini u seoskim domaćinstvima. Cilj je da oni koji se već bave time ostvare bolju iskroišćenost kapaciteta, rekao je Petković, ukazujući da "paradoksalno zvuči da sada već postoji problem korišćenja kapaciteta u seoskim domaćinstvima i da se postavlja marketinški problem kako ih uposliti". Na sreću, podaci za Novogodišnje praznike govore da su sva ponuđena mesta u seoskom turizmu bila popunjena i trudićemo se, zajedno sa domaćinima, da stanje popunjenosti kapaciteta produžimo i posle praznika, rekao je državni sekretar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.