15.000 ljudi odmara na Zlatiboru

Turistički promet na Zlatiboru veći je od početka ove godine za 20 odsto i očekuje se da će na tom nivou i ostati, izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Đurović.

Turistički promet na Zlatiboru veći je od početka ove godine za 20 odsto i očekuje se da će na tom nivou i ostati, izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Đurović.

Na Zlatiboru je sada oko 15.000 posetilaca, a nove snežne padavine koje su najavljene će omogućiti nastavak skijaške sezone. Zlatibor svake godine proširuje ponudu, rekao je Đurović i dodao da je u ovoj sezoni najznačajnija inovacija šestosedna žičara na ski centru Tornik, koja u toku leta služi i za panoramsko razgledanje, a nova je i tjubing staza na Ogrevici.

Uvedeno je i 10 organizovanih izleta za posetioce, što samo po sebi govori o značaju destinacije, kaže Đurović. Zlatibor ponudu obogaćuje i velnes i spa programima, stalno se grade i novi hoteli i renoviraju postojeći. Tako će hotel "Olimp" imati velnes ponudu na više od 1.000 kvadratnih metara sa zatvorenim bazenom, auskoro se završavaju i hotel "Tornik", kao kompleks "Hemel", najavio je Đurović.

On je dodao da se povećava i broj programa zdravstvenog turizma, pa je sve popularniji program mršavljenja za decu "Čigotica". Stalno se proširuje i program kulturno-zabavnih sadržaja, kao što su izložbe ili književne večeri.

  • da ne kazem

    15.01.2011 22:05
    Pobogu, odakle sad taj izraz "odmara"? Ovde je to oduvek bio povratni glagol - odmarati SE. Dolazi nam i novi jezik, vec i zvanicno? Nije nam dosta vizanijskih crkava i svetih pijancenja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja