Najbolje plaže za decu

Ako na odmor idete porodično, izaberite letovalište koje će odgovarati i potrebama vaše dece. Bićete bezbrižniji na plažama koje imaju širok pojas plitke vode, a ako je u blizini i akvapark, osigurali ste im sigurnu celodnevnu zabavu.

Pefkohori, Grčka - beskrajni plićaci za najmlađe

Pefkohori se nalazi na unutrašnjoj strani poluostrva Kasandra na Halkidikiju. Krase ga stari trg, uzane uličice, duga peščana plaža i šetalište pored mora s tavernama, ribljim restoranima i picerijama. Prodavnice i supermarketi su odlično snabdeveni, a u letovalištu postoje ambulanta i apoteka. Plaža u samom gradu nije pogodna baš za malu decu, jer je voda uz samu obalu nešto dublja, a na petnaestak metara je plićak, s vodom do pojasa. Zato je plaža Ksenija, samo četiri kilometra južno od Pefkohorija, pravi raj za klince. Poznata je po lepom pesku i dugom plićaku. Izdvojite jedan dan i obavezno povedite dete u „Voterlend“, vodeni park pored Soluna. Ovde postoji veliki broj zabavnih sadržaja za decu, a za odrasle sportski tereni. Pefkohori je od Soluna udaljen oko 100 kilometara, a agencije ovaj izlet naplaćuju od 28 do 36 evra.

Paralija i Olimpik bič, Grčka - Najbolja vodena zabava za klince

Zbog blizine i pristupačnih cena, Paralija i Olimpik bič su omiljena letnja destinacija turista iz Srbije. Ova dva mesta povezana su peščanom plažom dugom dva kilometra. Olimpik bič ima tradiciju mirnijeg letovališta, pogodnog za porodice s malom decom. Plaža je čista i prostrana i ima širok pojas plitke vode. U samom gradu postoje uređeni parkovi i igrališta za decu. Uz plažu se prostire duga staza kojom možete da se prošetate do Paralije, gde ima dobrih restorana i kafića. Na tom delu obale Egejskog mora postoji još desetak plaža do kojih se lako stiže. Za šest evra možete da iznajmite bicikl sa sedištem za dete i da ceo dan obilazite plaže Leptokariju, Korinos, Pantelejmon ili Platamonas. Preporučujemo Ai Janis i Pidnu, dve lepo uređene plaže na kojima je pesak zlatnožute boje. Na skoro svim plažama možete da uživate u vodenim sportovima. Sve što vam je potrebno od svakodnevnih potrepština možete da nađete u Kateriniju. Do ovog grada, udaljenog sedam kilometara, automobilom i lokalnim autobusom stiže se za 10 minuta.

Petrovac, Crana Gora, - Malo mesto za veliki odmor

Petrovac na Moru ima dugu tradiciju porodičnog letovališta zahvaljujući plažama koje spadaju među najbolje na čitavoj Jadranskoj obali. Nalazi se u peščanom zalivu, okružen je gustom borovom šumom i maslinjacima. Duž čitave gradske plaže, s karakterističnim crvenkastim peskom, proteže se lepo šetalište. Ako ste na letovanje krenuli automobilom, obavezno posetite plaže u okolini Petrovca. Plaža Drobni pjesak, duga oko 240 metara, nalazi se izmeðu Svetog Stefana i Reževića, u divnoj uvali i prekrivena je sitnim žutobelim peskom. Popularne Buljarice udaljene su dva kilometra, a najatraktivnija plaža Lućica smeštena je svega pola kilometra od petrovačke gradske plaže. Ova plaža ima oblik malog zaliva, duga je 220 metara i ima širok pojas plitke vode. S petrovačke plaže vide se ostrvca Katić i Sveta nedjelja, koja možete da obiđete taksi-barkom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.