Gužve na graničnim prelazima

Granične prelaze i važnije putne pravce očekuje gužva zbog prvog talasa motorizovanih turista, koji na putu ka svojim destinacijama prolaze kroz Srbiju, te se savetuje maksimalan oprez na putu. Ovog vikenda krenuo je prvi veći turistički talas, pa se na graničnim prelazima i svim važnijim putnim pravcima očekuje pojačan saobraćaj.
Na graničnom prelazu "Horgoš" u petak se na ulasku u Srbiju iz Mađarske čekalo više sati. Prema rečima Aleksandre Ljubenković iz Auto-moto saveza, situacija na graničnom prelazu "Horgoš" ista je kao i prethodnih dana. "Aktivni radovi su na svih devet kolona, ulazi se u našu zemlju, a zadržavanja putničkih vozila su više časova", naglasila je Ljubenković.

Vozačima se preporučuje da umesto graničnog prelaza "Horgoš" koriste alternativne granične prelaze iz pravca Mađarske, eventualno prelaz "Kelebija" ili malogranični prelaz "Đala" gde trenutno nema dužih zadržavanja. Maksimalan oprez zbog vremenskih prilika i ovakvih gužvi savetuje se onima koji su krenuli na put. Ljubenković je navela da se na graničnom prelazu prema Crnoj Gori ne beleže duža zadržavanje putničkih vozila.

Na graničnom prelazu "Batrovci", na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske, zadržavanje putničkih vozila traje oko dva časa, dok na prelazu "Preševo" ka Makedoniji nema dužih zadržavanja od 45 minuta. Veća gužva očekuje se za nekoliko časova zbog kolone stranih motorizovanih turista koji prolaze kroz našu zemlju.

  • pawlle

    06.07.2009 06:40
    pa zasto carinici ne otvore sve terminale? nego rade na 2

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti