Za petinu jeftinije

Da strpljivi turisti uvek prođu najjeftinije pokazuju i najave iz velikih turističkih mesta Srbije - od 1. septembra cene će biti niže 20 odsto.
I u Turističkoj organizaciji Srbije kažu da na kraju svake letnje sezone u popularnim turističkim centrima cene padaju, pa da i ove godine očekuju isto.

"Cene će na Zlatiboru od 1. septembra u proseku biti niže za petinu", potvrđuje Jovan Pavlović, iz Turističke organizacije "Zlatibor". Od septembra će na Zlatiboru moći da se pronađe polupansion već od 1.900 dinara u, recimo, „Palisadu“. Krevet u privatnom smeštaju može da se nađe već od pet evra.

Slično razmišljaju i u Sokobanji. Niže cene posle špica sezone najavili su još na Sajmu turizma, a prva je u sniženje krenula "Banjica". "Od 29. avgusta su cene niže za individualne goste do 10 odsto, a za grupe i 20 odsto", kaže Predrag Stojanović, direktor specijalne bolnice "Banjica" i dodaje: "Takođe, penzioneri dobijaju gratis lečenje, preglede i terapije. Tako će polupansion u dvokrevetnoj sobi biti 1.685 dinara".

U Vrnjačkoj Banji ne treba očekivati sniženje cena, jer hotelijeri smatraju da su cene ionako niske. "Hotelijeri kažu da oni uopšte nisu podizali cene od prošle godine i da, zasada, nemaju nameru ni da ih spuštaju. Uostalom, mnogi daju mnogobrojne popuste kao što je plati tri dana, a ostani pet. Pun pansion u hotelu „Fontana“ je, recimo, 1.800 dinara, a cena nije promenjena od lane" kaže Goran Karavesović, iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.