Najluksuzniji hoteli na svetu

"Dejli mejl" objavio je listu deset najskupljih soba u svetskim hotelima, kao i detalje luksuzne usluge koju u njima dobijate.

Na desetom mestu nalazi se "Ric" u Londonu, gde jedna noć u apartmanu "Princ od Velsa" košta 4.500 funti. Soba je opremljena nameštajem iz doba Luja XVI, a sa terase se pruža pogled na Bakingemsku palatu. Sledeći je predsednički apartman u hotelu "Refls" u Pekingu, gde za 7.000 funti možete boraviti u kolosalnom prostoru od 300 kvadratnih metara, i uživati u teretani ili malom bioskopu.

Osmi je pariski "Hajat", gde apartman "Vendom" za noć košta 13.000 funti. Terasa gleda na Trg Vendom, a u apartmanu se nalazi i spa centar. Za istu cenu možete noćiti i u glavnom apartmanu hotela "Ric Karlton" u Moskvi, gde prozori od poda do plafona pružaju pogled na Kremlj i Crveni trg. Pored mermernog kupatila, apartman ima i "sobu za paniku" iz bezbednosnih razloga.

Apartman u potkrovlju hotela "Atlantski raj" na Bahamima košta 15.000 funti, potpuno je uređen u mermeru i ogledalima, a ima i koncertni klavir. Enterijer petog najskupljeg hotela, Burž al Araba u Dubaiju, potpuni je kič. Stepenište je zlatno, tepisi sa leopard printom, a krevet rotira ukrug. Pa ko voli, cena je 17.000 funti za noć.

Četvrto je "Potkrovlje Taja Vornera" u njujorškom hotelu "Četiri godišnja doba", gde za 21.000 funti dobijate apartman od devet soba, kao i pogled na Menhetn koji obuhvata 360 stepeni. Treći je apartman nazvan "Nebeska vila Hjua Hefnera" (22.000 funti za noć) u "Palmsu", Las Vegas. Pored ogromnog đakuzija, i ostatak sobe ukrašen je "Plejboj" zekama.

Na drugom mestu nalazi se "Apartman Olivijeovih" u hotelu "Martinez" u Kanu, gde za 23.000 funti borave holivudske zvezde kao što je Džodi Foster. Dekor je kompletno art deko, a na prostranoj terasi nalazi se đakuzi za sedmoro.

Najskuplji apartman na svetu je "Kraljevski penthaus" u Ženevi.

Luksuzni apartman u hotelu "Predsednik Vilson" košta 27.000 funti za noć.

Dok uživate u pogledu na jezero, štiti vas staklo otporno na metke, pa nije čudo što mnogi svetski lideri odsedaju upravo u ovom hotelu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.