Najbolji gradovi sveta

Nedavno je sprovedeno istraživanje u kome su stručnjaci birali 75 najboljih svetskih gradova, koji su se našli u knjizi "Time Out: The World’s Greatest Cities".
Kriterijumi po kojima su se birali gradovi koji će se naći u knjizi nisu bili turistička ponuda, već kulturno-istorijsko nasleđe i kvalitet života i rada. Ključni kriterijumi koji su se gledali bili su arhitektura, kultura i umetnost, noćni život, hrana i piće, kvalitet života i status u svetu.

Glavni grad Srbije Beograd imao je tu čast da se nađe među 75 izabranih gradova, a pogledajte koji su to gradovi među pet najboljih

1. Nujork: Prema svim istraživanjima Njujork je prototip onoga što bi jedan grad trebalo da predstavlja. Stoga se ovaj grad uvek nalazi na vrhu lista pri izborima destinacija za život, noćne izlaske, rad ili kulturni život.

2. London: I pored recsije koja ga je pogodila, ono čime London najviše privlači jesu moda, zabava, umetnost, pozorište... Ekscentričnost i kreativnost osnovne su odlike ovog grada.

3. Pariz: Pariz se trenutno doživljava kao grad u usponu. Romantična iluzija mode, hrane, muzičke scene i fenomenalne arhitekture su na odličnom nivuo i čak su inspiracija za druge gradove.

4. Berlin: Iako nije na nivou prethodna dva grada, Berlin je sa svojom modernom arhitekturom, prestižnim filmskim festivalom i jednim od najboljih simfonijskih orkestara u samom vrhu svetskih destinacija.

5. Barselona: Ugodan život pod suncem mediterana, plaže, dobra hrana i sjajna zabava, kao i prefinjena arhitektura Barselonu svrstavaju u najugodnije gradove za život i rad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja