Polupansion i za 20 evra

Posle zadovoljavajuće letnje sezone, u potrazi za turistima u vansezonskom periodu zlatiborski hotelijeri i vlasnici privatnog smeštaja na ovoj planini su po drugi put od kraja avgusta snizili cene.
Pojeftinjenja se kreću i do 33 odsto u hotelima, odnosno 40 odsto kada je u pitanju rentiranje privatnih apartmana.

Prvi na listi aktuelnog jesenjeg zlatiborskog cenovnika jeste hotel "Palisad" u kome se narednih meseci uz polupansionsku uslugu u dvokrevetnoj sobi može odsesti za 1.400-3.200 dinara, na šta se uračunava popust od 10 odsto u slučaju boravka dužeg od 14 dana. U susret turistima izdašno je izašao i hotel "Olimp" nudeći polupansion u dvokrevetnoj sobi za 2.800 a u apartmanu za 3.500 dinara, što je 22, odnosno 29 odsto jeftinije nego letos. Za svaki boravak duži od sedam dana "Olimp" daje dodatni popust od deset odsto. "Vis" je odobrio pojeftinjenje u proseku 15 odsto, a gostima nudi još dve povlastice - prva je duplo niža cena za decu od sedam do 12 godina, a druga je popust 10 odsto za odmor duži od sedam dana. Sa 2.500 dinara, cenu punog pansiona "Dunav" je snizio na 2.300 dinara.

Za razliku od leta kada je boravak naplaćivala 4.400, hotel "Mona" sada otvara vrata turistima za 4.100 dinara. Apartmani ovog raskošnog objekta sada se rentiraju za 7.200, što je 600 dinara manje nego letos. "Kraljevi konaci", luksuzno apartmansko naselje milostivije je, takoreći, za 17-18 odsto, tako da se sada ovde apartmani, zavisno da li raspolažu sa četiri ili šest kreveta, iznajmljuju za 5.000, odnosno 7.000 dinara. Specijalna bolnica "Čigota", hoteli "Zelenkada" i "Prezident", baš kao i Konačište "Sportsko turistički centar" ostali su pri letošnjim cenovnicima, ali su uveli popuste za decu i povlastice za duži boravak.

"Najnovije pojeftinjenje nije želja turističkih radnika da svoje kapacitete popune za budzašto, već praćenje svetskih tendencija koje u vansezoni nalažu popuste i druge akcije. Sniženje se pokazalo kao pun pogodak, jer je Zlatibor do kraja septembra obezbedio prosečno 5.000 gostiju dnevno", objašnjava za "Blic" direktor Turističke organizacije Zlatibora, Arsen Đurić.

U mrtvom periodu i privatni apartmanski smeštaj je pojeftinio, pa luksuzniji apartmani u centru naselja koji su u julu i avgustu koštali 5.000 dinara dnevno sada se rentiraju za 3.000, dok se oni manji i udaljeniji od centra sada mogu iznajmiti za 1.500 dinara. Jesenji talas pojeftinjenja nije zahvatio seoski turizam, gde se domaćini i dalje tvrdo drže ustaljenog cenovnika da goste na konak i tri obroka dnevno primaju za 12-20 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.