"Flaj Niki" još nije dobio dozvolu

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije još nije dao dozvolu niskotarifnoj aviokompaniji "Flaj Niki" za letove iz Beograda.
Savetnica za odnose sa medijima Direktorata Katarina Andrić Milosavljević kaže da je zahtev austrijske avio-kompanije u proceduri, ali da je neopohodno da taj prevoznik pre izdavanja dozvole dostavi tehničku dokumentaciju o plovidbenosti aviona.

"Direktorat ima pozitivan stav i dobru volju da izda dozvolu kompaniji "Flaj Niki". Očekujemo da će uskoro dostaviti traženu dokumentaciju", kazala je ona. Prema saznanjima "Politike", kompanija "Flaj Niki", čiji vlasnikje bivši vozač Formule 1 Niki Lauda, dobiće dozvolu da leti od 1. februara na liniji Beograd-Beč, a cena najjeftinije karte biće 29 evra s aerodromskom taksom.

Sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" lete dve jeftine aviokompanije - "Džerman vings" i "Norvidžan er". Inače, prema očekivanjima poslovodstva austrijske kompanije, do kraja godine "Flaj Niki” će prevesti 2,6 miliona putnika i imati obrt od 275 miliona evra. Sledeće godine, kako je planirano, austrijski niskobudžetni prevoznik planira da preveze čak 3,8 miliona putnika i da pri tom ostvari obrt od oko 400 miliona evra.
  • ?????

    09.10.2009 02:43
    A zašto to ne može da uradi JAT?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.