Oživljavanje obale Dunava

Da bi Novi Sad povećao broj turista, a posetioci dobili adekvatnu uslugu vodiča, informacije o kulturnim sadržajima u gradu, suvenirnicama, menjačnicama, restoranima, hotelima, u planu je otvaranje Turističkog informativnog centra na obali Dunava.

To je jedna od akcija u realizaciji projekta "Oživljavanje obale Dunava" koje nevladina organizacija "The Urban Institute" iz SAD sprovodi u saradnji sa gradom Novim Sadom. Za taj projekat USAID je odobrio 90.000 USD, saznaje "eKapija" iz "The Urban Institute".

Projekat "Oživljavanje obale Dunava" sastoji se iz tri dela. U prvom delu je predviđeno da se postavi manji montažni objekat u kome će biti smešten Turistički informativni centar u neposrednoj blizini pristana. U "The Urban Institute" kažu da će tender za podizanje objekta biti raspisan u februaru, a da bi već u martu počeli radovi.

U drugoj fazi je postavljanje informativne i turističke signalizacije, a u završnom delu postavljanje tabli i panoa za turističko obeležavanje spomenika kulture Novog Sada. Projekat "Oživljavanje obale Dunava" se realizuje u okviru MEGA programa "Podsticaj ekonomskom razvoju opština "The Urbane Instituta".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.