Njujork tajms preporučuje Balkan

Njujork tajms preporučio čitaocima da 2010. posete 31 turističku lokaciju u svetu, među njima Crnu Goru i Makedoniju.

"Dok fantastične vremenske prilike i sive peščane plaže privlače turiste iz istočne Evrope već decenijama, prijatni topli povetarac u poslednje vreme sve češće dovodi i surfere iz Nemačke, Engleske i Francuske, koji pretvaraju Veliku plažu u prestonicu surfovanja na Jadranu", navodi se u tekstu u kom su Velika plaža u Ulcinju i Ada Bojana označene kao oblasti koje ubrzano postaju atraktivna destinacija za surfere.

Makedonija je preporuku dobila za Ohridsko jezero, koje, prema navodima u tekstu, obiluje lepotom i kulturno-istorijskim spomenicima i sleduje mu veće međunarodno priznanje. Navodi se da u okolini jezera ima dosta arheoloških lokaliteta, da je u julu prošle godine otkriveno 17 grobnica iz V veka, a 2008. otvoren Muzej na vodi, rekostrukcija naselja iz bronzanog doba, opremljena predmetima nađenim u okolini Ohrida.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.