Udruživanje s Rumunijom i Bugarskom

Srbija pregovora sa Bugarskom i Rumunijom o uključivanju te dve zemlje u turističku turu Put rimskih careva, izjavio je državni sekretar za turizam Goran Petković.

"U planu je da napravimo zajednički komitet sa Bugarskom i da ovog leta program Put rimskih careva predstavimo na udaljenim tržištima", rekao je Petković. Turisticka tura Put rimskih careva povezuje gradove Srbije gde su rođeni rimski carevi. "To je panevropski koridor koji funkcioniše od Škotske do Bavarske, a naš zadatak je da ga produžimo kroz Srbiju i susedne zemlje", rekao je Petković.

On je rekao da će ta turistička tura biti predstavljena i u Kini sa kojom je Srbija potpisala ugovor o povlašćenoj turističkoj destinaciji. "Za turiste iz Kine, nije dovoljno da dođu samo u Bugarsku ili Rumuniju, ali zajedno sa Srbijom to može da bude jako dobar proizvod", naveo je Petković. Prema njegovim rečima, cilj da se na kongresu Međunarodne asocijacije hotela i restorana koji se održava u Beogradu pokaže da se može investirati u Srbiju, ali je potrebno da se povežemo i sa zemljama regiona.

"Region Balkana može da predstavlja vrlo dobar motiv za putovanje iz dalekih destinacija", kazao je Petković. On je rekao da Srbija razgovara sa Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom o zajedničkim vinskim turama, kao i o zajedničkim kulturnim turama za Hrvatskom.

Godišnji kongres Međunarodne asocijacije hotela i restorana trajaće do 21. januara uz učešće oko 200 predstavnika hotelske privrede iz Srbije i inostranstva na temu "Novi trendovi u hotelijerstvu i Balkan kao novo turističko tržište Evrope". Organizator kongresa je Međunarodna asocijacija hotela i restoratera, u čijem je sastavu više od 100 nacionalnih asocijacija, 300 hiljada hotela i više od osam miliona restorana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja