Beogradski alternativni vodiči

Grupa beogradskih studenata pokrenula je projekat "Belgrade alternative guide", u želji da turistima koji posete prestonicu pruže nezaboravno iskustvo, koje se razlikuje od uobičajenih formalnih tura.

Projekat je pokrenula grupa od osam studenata, a iako njihova ideja postoji tek četiri dana, već je dobro prihvaćena. "Mi stalno putujemo zajedno i vrlo često nam se desi da, kada negde odemo na par dana, ne znamo šta da vidimo pre u tom gradu. Da se to ne bi dešavalo strancima u Beogradu, odlučili smo da pokrenemo ovaj projekat", kaže za "24 sata" Aleksandar Kebara, jedan od vodiča.

Jedina sličnost koju "Belgrade alternative guide" ima sa turističkim agencijama je to što će preko njih stranci moći da rezervišu smeštaj. A mladi beogradski vodiči potrudiće se da im pronađu najpovoljniji hostel u centru grada.

Iako još ne mogu da otkriju kakve će ture biti, kažu da će stranim turistima to biti nezaboravno iskustvo. "Ture i obilasci neće biti klasični. Poenta je da se zbližimo sa turistima. Oni, takođe, moraju da navedu svoja interesovanje, šta vole, kakvu muziku slušaju i slično, a na osnovu toga mi ćemo im isplanirati celokupan boravak ovde. Jednostavno, želimo da mladima damo ono što oni žele. Ma, neće znati šta ih je snašlo... biće im nezaboravno", kaže Kebara.

A oni koji budu gosti "beogradskih alternativnih vodiča" upoznaće njihove prijatelje, navike i probleme Beograđana i način na koji se oni zabavljaju. Jednom rečju, imaće priliku da žive kao Beograđani: žurke, izložbe, debate, čak i posete fakultetima i slične stvari, a uveče bogat noćni život. Naravno, pre izlaska, večera kod baka Mare, kojoj nema premca. "Iako postojimo kratko već su nam se javljali prvi stranci koji su veoma zainteresovani za našu ponudu. Ipak, očekujemo da ćemo prvu grupu turista uspeti da provedemo kroz Beograd na naš način tek u aprilu", kaže Kebara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja